Bøger for teenagere

Glasbørnene

Martin og hans lillebror Daniel bor alene med deres mor. De har det svært, for moren drikker, selv om hun hele tiden lover at holde op. Martin tror ikke på hende og en dag svigter hun lige én gang for meget.

læs mere på Bibliotek.dk

Håbet lever altid

Bogen handler om, hvordan det er at være barn og ung i en familie, hvor far eller mor drikker for meget. Bogen er bygget op omkring historien om Henriette på 18 år, som har haft en svær barndom med en mor der drak.

læs mere på Bibliotek.dk

Voksne børn af alkoholikere

25 unge og voksne skriver om at være vokset op med en mor eller far, der var alkoholiker. Det er ærlige beretninger om de oplevelser og vilkår, barndommen bød på, og om hvordan det har påvirket ungdom og voksenliv.

læs mere på Bibliotek.dk

Bøger for børn

Den meget tørstige mor

Der var en dreng. Han havde en mor og en seng. Moren var næsten aldrig hjemme, men det var sengen. En aften da moren går i byen for at drikke øl, rutsjer drengen ud i verden med sengen på ryggen.

læs mere på Bibliotek.dk

Det er o.k. at være ked af det

Bedste fortæller i denne bog om, hvordan hun havde det, da hun var lille, når de voksne sagde, hun var sur - mens hun i virkeligheden var ked af det. Hun fortæller også om Kasper Kanin, som bliver ven med en solsikke, og du kommer til at høre om Didde. som har et Brokketræ.

læs mere på Bibliotek.dk

Sjælefuglen

Dybt inde i kroppen bor sjælen. Ingen har ganske vist set den, men alle ved den findes. Og vi ved også, hvordan den er. Inde i sjælen - lige midt i den - er der en fugl, som står på ét ben. Det er den lille fugl i vores sjæl. Den føler lige præcis det, vi selv føler.

læs mere på Bibliotek.dk

Drømme og driblinger

Rasmus spiller midtbane hos Kystby. Som hos de andre drenge på holdet er fodbold hans ét og alt. Men så bliver han bortvist fra klubben, fordi han ikke har betalt kontigent. Men hjemme hos Rasmus mangler de altid penge, og Rasmus kan ikke få sig selv til at forlange penge til fodboldklubben. Rasmus' mor har det svært, hun falder ofte i søvn på sofaen om aftenen med en tom rødvinsflaske foran sig. Hvem skal Rasmus bede om hjælp?

læs mere på Bibliotek.dk