Hej med dig. Jeg hedder Helle og er 40 år. Jeg er gift og har 2 drenge på 10 og 12 år. Jeg er uddannet socialrådgiver og har arbejdet i en børne og  familieafdeling. Nu arbejder jeg som alkoholbehandler og børne og familiesagkyndig. I mit arbejde har jeg talt med børn, hvor mor, far eller begge drikker for meget. Det kan være svært for børn at tale om det, at deres forældre drikker for meget, fordi man så føler, at man går bag om ryggen på dem og samtidig kan man jo også være rigtig rigtig glade for dem. Vi ved, at det er godt for børn, som har en mor eller far, der drikker, at få snakket med nogen om det og finde ud af, at man ikke behøver at være alene med de problemer, der følger med. Jeg håber, du har lyst til at skrive om dine problemer, for så vil jeg forsøge at hjælpe dig :-).

Jeg hedder Louise, og jeg bor i København med min mand og vores to børn på 5 og 10 år. Til daglig arbejder jeg som rådgiver på Alkolinjen 80 200 500 og som projektleder på www.lua.dk, der er et projekt med voksne børn af alkoholafhængige. Dvs. voksne, der er i deres barndom og ungdom har haft en eller flere forældre, der drak for meget. For mange af dem har det taget rigtig lang tid at opdage, hvor meget det har påvirket dem på en dårlig måde, at deres forældre drak. Til gengæld har de alle sammen også oplevet, at det er muligt at komme videre i livet og få det godt, hvis man får en hjælpende hånd. Det kan være en start at skrive ind til brevkassen her på hope.dk, og jeg vil gøre mit bedste for at svare dig.

Hej jeg hedder Lise og er 36 år. Jeg er mor til 2 en dreng på 6 år og en pige på 10 år, og bonusmor til en dreng på 8 år. Jeg er uddannet socialrådgiver og arbejder som misbrugsbehandler. Jeg har tidligere arbejdet i en børne- og familieafdeling og ved Børns Vilkår, og har derigennem mødt og talt med mange børn og unge. Jeg arbejder nu både med den drikkende, pårørende og børn og unge. Jeg møder børn og unge i alle aldre, hvor mor/ far eller begge drikker for meget alkohol. Og de har alle deres oplevelser med, hvordan det påvirker dem, og de har ofte svært ved at finde ud af, hvad de føler og om det er rigtigt eller forkert. Det er vigtigt for børn, at tale med andre om det de oplever, og finde ud af at de ikke er alene.